#11 Reuniunea Hobbitilor
Previous
RANDOM
Sculpturi in Carti (26 Pics)
Next
.Travel

#12 Zgarie-nori in satul Huaxi din China

A fost recunoscut drept cel mai bogat sat din China, fiecare din cei 2.000 de locuitori înregistraţi oficial având în medie 250.000 de dolari în bancă, iar acum mica localitate îşi arată puterea economică printr-un nou zgârie-nori, scrie Daily Mail.

Clădirea situată în satul Huaxi din provincia estică Jiangsu are 328 de metri, este cea mai înaltă construcţie din statul asiatic, principalul rival situându-se la 900 de kilometri depărtare, la Beijing.

Turnul din satul Huaxi este mai înalt cu 18 metri decât clădirea Shard, care se va deschide în Londra anul viitor. Se pare că înălţimea de 328 de metri nu este întâmplătoare: 32 este considerat un număr benefic în afaceri în China iar cifra 8 semnifică prosperitate.

Clădirea sătenilor din Huaxi poate adăposti toţi locuitorii din zonă în cele 800 de apartamente disponibile. Turnul se plasează pe locul 15 în topul celor mai înalte clădiri din lume, peste Turnul Eifel (324 metri) sau clădirea Chrysler, din New York (319 metri).

Clădirea chineză include un hotel şi apartamente rezidenţiale şi a costat circa 350 de milioane de euro. Finanţarea a provenit în parte de la bugetul comunităţii, care şi-a aniversat 50 de ani de existenţă în ziua inaugurării clădirii. Conform agenţiei de ştiri China News Service, o parte din cei 2.000 de locuitori au donat fiecare câte 1 milion de euro pentru construcţia clădirii.

via zf.ro

What's your reaction?
I Love It
0%
Cool
0%
It's OK
0%
What?
0%
I'm Sad
0%
I Hate It
0%

Leave a Response