25 de Piscini Infinite din jurul lumii
Previous
RANDOM
Insulele Maldive - Paradisul pe Pamant (24 Pics)
Next
.Stuff

Cea mai complexa arhitectura gotica

Se aseamana cu o fantezie arhitecturala specifica viitorului, dar designul complex al coloanelor create de Michael Hansmeyer pare atat de real incat il poti atinge. Opera sa este compusa din 16 milioane de fete si alcatuita din peste 2700 de straturi de carton. Acesta este rezultatul unui proces de calcul de ultima ora iar parerile oamenilor despre acest curent sunt impartite.

Unii oameni spun ca arata ca o reptila, alte persoane cred ca se asemeana cu o creatura subacvatica, pe cand altii o incadreaza stilului gotic, a declarat Hansmeyer, om de stiinta si specialist in arhitectura computerizata la Institutul Federal Elvetian de Tehnologie din Zurich.

Complexitatea incredibila din suprafata coloanei este rezultatul a ceea ce este cunoscut ca un algoritm de subdiviziune, un proces care a foloseste un soft pentru a imparti si a sub-diviza fatetele unei coloane Dorice clasice.

Pentru a creea un design cat mai realist, o freza cu laser imparte produsul in 2700 de straturi individuale de foi de carton cu o grosime de 1mm fiecare. Straturile sunt ulterior aranjate in jurul unui nucleu portant, cu scopul de a realize un prototip de 2,7 metri inaltime. Aceasta scoala de design este numita in linii mari arhitectura de calcul sau modele de calcul generate de un program de calculator.

Referitor la acest lucru , Hansmeyer declara: pentru mine inseamna extinderea limbajului de design, a multiplelor forme ce se pot realiza si a tipurilor de sisteme de ornament ce pot fi generate.

El este ocupat sa creeze o padure de coloane similare in stil gotic. Acestea sunt produse intr-un mod asemanator celor originale din carton, numai ca acum foloseste ca material un plastic, mult mai rezistent, cu scopul de a putea fi asezate si in exterior.

Dincolo de acest proces, ideea este de a genera arhitectura, spatiu locuibil sau de a demarca o zona, a continuat Hansmeyer, adaugand ca pe langa aceste coloane ar putea adauga o bolta sau un arc.

Arhitectura computerizata a devenit tot mai importanta in practica arhitecturala. Ar fi ceva ridicol sa incerci sa gasesti tineri arhitecti care nu sunt familiarizati cu aceste tehnici moderne de proiectare pe computer, a declarat Ari Kardasis, un absolvent al Institutului Tehnic de Calcul si Cercetare in Design din Massachusetts.

El a continuat afirmand ca: Notiunea traditionala conforma careia un architect are o viziune asupra unei cladiri sau a unei constructii, apoi urmand sa isi expuna ideile fie pe computer sau hartie, ulterior trecand la constructia propriu-zisa nu este in totalitate adevarata , deoarece computerul are o influenta semnificativa in derularea proiectului.

Dar Kardasis, care face parte dintr-un grup dedicat arhitecturii de calcul si proiectare din cadrul Universitatii, subliniaza faptul ca arhitectura de calcul are o lunga istorie si s-a concretizat ca si proces chiar inaintea descoperirii computerelor.

El il citeaza pe arhitectul catalan Antoni Gaudi, arhitect-sef si sustinator al curentului Gotic-salbatic, care la sfarsitul secolului 19 a proiectat Catedrala Sagrada Familia din Barcelona ca pe un pioneer al arhitecturii de calcul. Kadarsis a explicat ca Gaudi avea ca si modele siruri de caractere cu greutati atasate acestora pentru a crea un fel de sculptura digitala compusa din numeroase curbe.
Deci exista o legatura mai veche cu acest tip de gandire, dupa cum am argumentat, chiar cu mult timp inaintea aparitiei computerelor, a incheiat Kadarsis.
In ceea ce priveste potentialul arhitecturii de calcul precum si tipurile si modelele lui Hansmeyer, care sunt vazute ca niste prototipuri, viitorul arata bine. Cred ca in ultimii 2 ani, interesul pentru aceste proiecte a fost gigantic, a concluzionat elvetianul.

El a continuat sustinand ideea ca la inceputul anilor ’90, o mare parte din munca de cercetare si dezvoltare a tehnologiei a fost despre crearea de forme cu ajutorul computerelor; iar in ultimii 7 ani oamenii au devenit interesati de modul in care putem sa transpunem aceste forme in afara calculatorului.
Cu ajutorul computerelor care sunt din ce in ce mai sofisticate, este foarte probabil sa nu treaca mult timp pana cand Hansmeyer va fi capabil sa construiasca o catedrala in intregime.

via1, via2, via3

What's your reaction?
I Love It
0%
Cool
0%
It's OK
0%
What?
0%
I'm Sad
0%
I Hate It
0%

Leave a Response