Frumusetea Matematicii
Previous
RANDOM
Un ucrainean creeaza motociclete din lemn in miniatura
Next
.Entertainment

Locul unde nu exista intuneric si soarele nu apune

Un fenomen natural pentru Cercul polar de nord, dar cu totul neobisnuit pentru ceilalti locuitori ai Terrei: soarele se afla pe cer 24 de ore incontinuu, fara sa apuna!
Unele lucruri par atat de naturale, incat este greu sa ne imaginam o lume fara ele. Cum ar fi ziua si noaptea, un lucru firesc pentru toti oamenii de pe Terra, ne reaminteste Huffington Post.

In timp ce multe evenimente de pe glob se petrec adeseori departe de lumina soarelui, exista locuri pe Pamant, cum ar fi Cercul Arctic, unde intunericul nu vine niciodata, o perioada foarte mare de timp!

Videoclipul prezentat mai sus surprinde acest lucru. Timp de 24 de ore soarele straluceste pe cer, parand ireal, pentru oamenii care sunt obisnuiti cu ciclul firesc, zi-noapte.

Soarele pare o minge de foc, care zboara pe cer, urcand mereu, pana intr-un punct culminant.

O zi plina de lumina poate parea imbietoare la inceput, dar ne putem imagina ca este destul de neplacut pentru cei care nu au trait astfel de experiente.

In locuri precum Fairbanks, din Alaska, soarele nu apune pana dupa miezul noptii, in timpul echinoctiului de primavara.

Fenomenul, care se produce la Polul Nord, cand soarele sta in continuu pe cer, poate dura de la 24 de ore pana la peste doua luni!

What's your reaction?
I Love It
0%
Cool
0%
It's OK
0%
What?
0%
I'm Sad
0%
I Hate It
0%

Leave a Response