Muntele de Jad Santa Lucia, unde toate camerele au piscini infinite
Previous
RANDOM
Una dintre cele mai rapide masini electrice din lume
Next
.Travel

O privire catre Paradis: Insula Necker

Necker Island este o mica insula din Insulele Virgine Britanice (IVB), aflata la nord de Virgin Gorda. Intreaga insula face parte din portofoliul de proprietati de lux al grupului Virgin, proprietarul insulei fiind, astfel, miliardarul Richard Bronson. Insula este folosita ca un resort turistic, putand gazdui pana la 28 de oaspeti.

Insula poarta numele unui marinar olandez din secolul XVII, Johannes de Neckere. Cu toate acestea a fost nelocuita pana in secolul XX. In 1968, un cunoscut fotograf, Don McCullin, insotit de un alt individ, au participat la un test de supravietuire pe insula. Acestia au locuit aici timp de 14 zile, timp in care au doborat aproape toti palmierii de pe insula pentru a construi un adapost. O initiativa de evitat, ca sa nu ma exprim altfel …

In 1978, Branson a mers in vacanta in IVB cu intentia de a prospecta piata de real estate. In cadrul unui tur cu elicopterul deasupra insulelor destinate vanzarii, acesta a vizitat si Necker Island. Ajuns pe zona ridicata a insulei si incantat de priveliste si de vegetatia si fauna luxurianta a decis sa cumpere insula. A facut o oferta de 100,000 GBP pentru insula care in mod normal ar fi costat 5,000,000 GBP. A fost refuzat, dar in cursul urmatoarelor negocieri, s-a inteles cu proprietarul stramtorat financiar pentru suma de 180,000 GBP.

Guvernul britanic a impus conditia ca noul comparator sa dezvolte un resort turistic pe insula in cinci ani de la data achizitiei, altfel insula ar fi revenit statului britanic. Branson a acceptat, desi resursele sale erau destul de modeste la acel moment.

In momentul in care a fost cumparata, insula de 300,000 mp era nelocuita. Branson avea 28 de ani si infiintase Virgin Group de abia sase ani. A durat trei ani si a costat aproximativ 10 milioane USD pentru a transforma Necker Island intr-un paradis privat tropical. Pe dealul care domina insula a fost construita o vila in stil Bali, avand 10 dormitoare.

Insula poate fi inchiriata cu pretul de 53,000 USD pe zi, pentru casatorii, team building-uri, sau vacante. In prêt intra doua plaje private,piscine, terenuri de tenis, panorama incantatoare, un chef personal si o multitudine de posibilitati in ceea ce priveste sporturile acvatice.

Una dintre celebritatile care au fost aici pentru casatorie a fost Larry Page, co-fondator Google, in 2007.
Desi insula este privata, una dintre legile din IVB prevede ca o plaja este publica pana la zona superioara in care poate ajunge marea. In realitate, este cunoscut faptul ca personalul de securitate de pe insula fac foarte dificil accesul pe insula altcuiva decat oaspetilor resort-ului.

Sursa: via1, via2, via3

What's your reaction?
I Love It
0%
Cool
0%
It's OK
0%
What?
0%
I'm Sad
0%
I Hate It
0%

Leave a Response