Un chinez bea benzina pentru a-si mentine sanatatea
Previous
RANDOM
Masina lui Fred Flintstone de vanzare pe internet
Next
.Travel

Trimaranul Adastra – superyachtul viitoarelor calatorii oceanice

Ambarcatiunea indrazneata a fost proiectata pentru croaziere oceanice pe distante lungi si ultra-eficiente din punct de vedere al consumului de energie. Silueta frapanta a trimaranului lung de 42.5 de metri a fost creata John Shuttleworth Yacht Designs si este in curs de constructie in China.

Pentru a finaliza un yacht de lux atat de placut estetic si cu un consum redus de combustibil, a fost nevoie de 5 ani de zile de negocieri cu proprietarii Anto si Elaine Marden. Rezultatul este un nivel de confort si stil peste asteptari pentru un yacht de aceasta marime si din aceasta clasa.

Iahtul “Adastra” duce mandru mai departe conceptul “trimaranului”, pus in aplicare anterior pe ambarcatiuni precum “Earthrace” si “Cable and Wireless”. Provocarea de a transforma acest concept intr-un iaht de lux viabil a determinat continuarea cercetarilor si dezvoltarea unei noi viziuni privind stabilitatea si confortul pe ocean pentru acest tip de ambarcatiuni.

Testari extinse, inclusiv cu modele radio-controlate au fost efectuate pentru a analiza stabilitatea si performanta Adastrei. Cercetarea structurala a tuturor componentelor a dus la atingerea unei greutati minime si a unui consum foarte redus.

Usor ca o pana. Suprastructura sa este din fibra de carbon cu interior Nomex sub forma de fagure de miere, coca este un sandwich din sticla / spuma de Kevlar, iar interioarele sunt realizate din stejar usor cu panouri sub forma de fagure. Pentru a reduce semnificativ greutatea, aproape fiecare componenta a trimaranului a necesitat un model personalizat. Printre acestea se numara trape din fibra de carbon, hublouri, scari, mobilier, si chiar balamale, toate construite in mod special pentru Adastra.

Mai multe detalii AICI.
Sursa: via1, via2

What's your reaction?
I Love It
0%
Cool
0%
It's OK
0%
What?
0%
I'm Sad
0%
I Hate It
0%

Leave a Response